Fietsbudget provincie gered

Door een gebundelde actie van veel Fietsersbond-afdelingen (waaronder de onze) en de Statenfractie van Groen Links is het provinciale budget voor de fiets weer veilig gesteld.

Gedeputeerde Staten hadden Provinciale Staten bij bespreking van de Voorjaarsnota voorgesteld het structurele budget van vele miljoenen maar te halveren want “er zijn al voldoende fietsvoorzieningen in Gelderland”. De Statenfractie van Groen Links was het hier niet mee eens en vroeg op haar website naar fietsplannen aan iedereen. Massale reacties waren het gevolg.

Ook onze afdeling pleitte voor het afmaken van de plannen in onze (Stads)regio, zoals het snelfietspad tussen Arnhem en Zutphen. Groen Links wist via een motie de meerderheid van de andere partijen achter zich te krijgen (en dus ook de GS-partijen VVD, PvdA en CDA). Het blijvend belang van veilige fietspaden, de opkomst van de elektrische fiets, de werkgelegenheid; het zijn allemaal argumenten die ervoor hebben gezorgd dat er nog vele miljoenen Euro’s bij de provincie voor de fiets beschikbaar blijven.

 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *