Fietsvaardigheidstrainingen en e-bike-informatiedagen in Dieren en Velp

Een praktische dag voor senioren die van fietsen houden, en willen blijven fietsen.  De fiets is een handig, snel, gezond en sportief vervoermiddel. Soms vinden senioren of mensen uit hun omgeving, dat fietsen onveilig is. Dat is jammer. Met de fiets kun je zo makkelijk even boodschappen doen, een bezoekje afleggen of een lekker tochtje maken in de natuur. Daarom geeft de Fietsschool van de Fietsersbond cursusdagen voor oudere fietsers. Gezond en veilig blijven fietsen, daar gaat het om.

Hoe ziet een cursusdag eruit?
De cursisten komen op hun eigen fiets naar de cursuslocatie. Een fietsdeskundige bekijkt of de fietsen veilig zijn en goed zijn afgesteld. Hij geeft tips om de fiets nog veiliger en comfortabeler te maken, en informatie over aangepaste fietsen. Na de kennismaking gaan we verder met een verkeersquiz. Tevens praten we over wat er in het verkeer in de afgelopen tijd is veranderd.

We gaan een route fietsen met een aantal moeilijke verkeerssituaties, en bespreken hoe we daar op een veilige manier mee om kunnen gaan. Voordat we vertrekken, doen we fietsgymnastiek. Daardoor worden de spieren en de gewrichten wat losgemaakt; dit fietst makkelijker. Indien gewenst kunnen gehoor, ogen en reactiesnelheid worden getest. De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en ook gezellig is. Bij de afsluiting krijgen de cursisten een certificaat.

De fietsinformatiedag in Dieren is op 21 mei (de eerder genoemde datum van 15 april is vervallen) de dag in Velp is op 24 april. Deelname is gratis en aanmelden kan via dit formulier of bij Monique Driessen van VVN op telefoonnummer 026 – 8483701.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *