Vrijwilligers gezocht voor controle fietsknooppuntennetwerk Veluwe

Momenteel is men op de Veluwe het knooppuntnetwerk aan het aanpassen. Er komen routes bij, worden routes veranderd en er worden nieuwe bewegwijzeringsbordjes en informatiepanelen geplaatst. De Veluwe hecht er grote waarde aan dat deze routes helder zijn voor de fietser en heeft daarom de Fietsersbond gevraagd te helpen controleren of het voor de fietser helder is.

Op de Veluwe is straks maar liefst ruim 2.000 km aan routes via het knooppuntnetwerk. Deze kan je in 2 richtingen fietsen en moeten dus ook in beide richtingen goed te volgen zijn voor de fietser. Dat komt neer op bijna 4200km knooppuntnetwerk.

Het landelijk bureau van de FB zoekt daarom een flinke groep vrijwilligers die het leuk vindt om te helpen dit fietsknooppuntnetwerk te helpen controleren. Om de kwaliteit van de controle te bevorderen, streven we ernaar dat iedere route door 2 personen gefietst en gecontroleerd wordt (deze personen hoeven overigens niet tegelijkertijd de routes te fietsen).

Wat: controle van de bebording van het vernieuwde Fietsknooppuntnetwerk op de Veluwe (knooppuntborden en informatiepanelen).
Periode: in de 2e en 3e week van april, met uitloop naar de 4e week van april in het geval van aanhoudend slecht weer.
Dagen: zelf in te vullen, passend bij je agenda. Je kan zelf aangeven hoeveel dagdelen/dagen je hieraan mee wilt doen.
Wie: iedereen die zin en tijd heeft

De kern van de controle houdt in:

  • Knooppuntborden (bewegwijzering): staan er voldoende bordjes, op logische plekken, kan men de weg vinden, zijn de bordjes heel en schoon, enz.
  • Paneelborden: of die juist zijn en voldoen aan de vastgestelde criteria.

Regio: De Veluwe bestrijkt een groot gebied. Ter informatie: de onderstaande gemeenten vallen binnen het gebied dat we gaan controleren voor het knooppuntnetwerk Veluwe. Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Brummen, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Renkum, Rheden, Rozendaal, Voorst, Wageningen.

Reiskosten: ook als je niet in de regio woont, ben je van harte uitgenodigd mee te doen. Reiskosten worden vergoed op basis van OV-2e klas en het meenemen van een fiets/huren OV-fiets.

Doe je ook mee?
Graag horen we dat z.s.m. en bij voorkeur voor vrijdag 3 maart, zodat we vlot zicht hebben of we voldoende vrijwilligers hebben. Reageren kan door het sturen van een email, met daarin:

  1. Naam
  2. Woonplaats
  3. Hoeveel dagdeel(en)/dag(en) je hiervoor wilt inzetten (in week 2 en 3 van april, week 4 als reserve dagen bij aanhoudend slecht weer).
  4. Als je al weet welke dagdeel(en)/dag(en) je dit wilt doen, horen we het ook graag.
  5. Hoeveel km van het knooppuntnetwerk je bij benadering wilt controleren
  6. Of je een voorkeur hebt voor een gebied/regio op de Veluwe of dat wij je kunnen indelen

Aanmelden bij Astrid Koperberg ( [email protected] )

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *