Klacht doorgeven?

Op deze pagina helpen we u op weg om zelf actie te ondernemen. Wanneer u ons afdelingsbestuur op de hoogte houdt, kunnen wij de vaker voorkomende problemen bij de betreffende instantie aankaarten. Zie ook de rubriek “knelpunten”.

Meld een knelpunt in eerste instantie via het officiële Meldpunt van de Fietsersbond. U kunt daar eenvoudig via een kaart en een invulformulier snel aangeven wat u waar als een knelpunt voor fietsers ervaart. Uw melding wordt automatisch naar de juiste wegbeheerder doorgestuurd. Een ander voordeel is dat u fietsers in uw omgeving kunt oproepen om uw melding te steunen.

Mocht u rechtstreeks met een wegbeheerder contact op willen nemen dan vindt u hieronder de benodigde gegevens.

In de onderstaande tabel ziet u per probleem met wie u daarover rechtstreeks contact zou kunnen opnemen. Zie ook Wegen: Gemeente of Provincie hieronder.

Probleem     Verantwoordelijke instantie
Slecht wegdek Rheden of Rozendaal of Provincie
Wegafzetting/omleiding Rheden of Rozendaal of Provincie
Gladde wegen Rheden of Rozendaal of Provincie
Geen/te weinig/kapotte fietsenstalling Gemeente of Provincie, ProRail (NS stations)

Wegen: Gemeente of Provincie?

Wie is er verantwoordelijk voor een bepaalde weg? Binnen de gemeente Rheden en Rozendaal is de Provincie Gelderland alleen verantwoordelijk voor de N785 en de A348 (inclusief de rotondes op die route). De rest van de wegen en fietspaden vallen dus volledig onder gemeentelijk beheer.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *